gacko.jpg

Policijskoj stanici Gacko je 13. februara 2023. godine, iz JP „Vodovod“ a.d. Gacko prijavljeno da je na izvorištu „Vratlo“, ispod vodozahvata provaljeno u šaht kojom prilikom je zavijen ventil na glavnoj napojnoj cijevi kojom se napajaju bazeni koji se nalaze ispod grada i da je to razlog za nestanak vode u Gacku koji se dogodio dan ranije.

Odmah nakon prijave na licu mjesta je izvršen uviđaj sa kojim su potvrđeni navodi iz prijave. Sa rezultatima uviđaja upoznato je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Oštećenje ili uništavanje javnih uređaja“.

Policijski službenici su prikupljajući operativne informacije stekli osnov sumnje da je lice inicijala S.G. iz Gacka izvršilac navedenog krivičnog djela. 16. februara lice inicijala S.G. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo, nakon čega je kriminalistički obrađeno i izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje lice koristi.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Oštećenje ili uništavanje javnih uređaja“, nakon čega će u redovnoj proceduri podnjeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala S.G. Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.