Skola gorica dvoriste.jpg

Učenici Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” odlučili su ovih dana da uljepšaju svoje školsko dvorište sadnicama maslina. Akciju je podržalo i rukovodstvo škole na čelu sa direktorom Miloradom Nadeždinom.

“Na inicijativu savjeta učenika, došli smo na ideju da dodatno uredimo dvorište škole i posadimo masline. Mi smo sa oduševljenjem prihvatili tu ideju i evo već ovih dana mehanizacija ravna ovaj prostor iznad parkinga i to već sada jako lijepo izgleda. Planiramo da narednih dana iskopamo i rupe za sadnice maslina”, kaže Nadaždin.

On je pohvalio inicijativu učenika kao i njihovu želju da budući maslinjak redovno održavaju i čuvaju.

“Svi sa nestrpljenjem čekamo dan kada će svi razredi da izađu i posade svoje sadnice. Mislim da će to biti jako lijepa akcija, možda i jedna od prvih akcija pokrenuta na inicijativu učenika, a podržana od strane rukovodstva škole”, ističe Nadaždin.

Prema njegovim riječima planirano je i da se uredi i betonira prostor, kod novog ulaza u Sportsku dvoranu sa zapadne strane, prema sportskom terenu, koji je trenutno neuslovan.

“Taj dio smo već bagerom poravnali i planiramo da u narednih desetak dana to betoniramo, da dobijemo adekvatan prostor na kome bi trebao biti saobraćajni poligon. U planu je i da se uredi  ružičnjak pored protivpožarnih stepenica”, navodi Nadaždin.

U Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" kažu da očekuju raspisivanje novog tendera u toku ovog mjeseca za završavanje krova i fasade zgrade škole.

Direktor Nadaždin ističe da je škola ove godine počela sa grijanjem na pelet, pokrenute su nove kotlovnice, a stare će izmjestiti iz dvorišta škole. Sredstva dobijena njihovom prodajom, uz eventualna sredstva dobijena od strane resornog ministarstva u Vladi RS iskoristiće se za opremanje učionice na otvorenom.