policija.jpg

Voda za piće na izvorištu Vratlo, sa koga se opština Gacko snabdijeva pitkom vodom, i pored diverzije koju je identifikovala i gatačka policija, ispravna je za piće, jer je, zbog bojazni da se prilikom obijanja šahtova i zavijanja glavnog ventila koji je potom zatrpan, moglo desiti i onečišćenje vode, pa je ona data u Sarajevo na analizu.

"Ono što je bitno naglasiti jeste da je ta voda uzorkovana i da je pokazano da je ona ispravna i ni u kom slučaju ne prijeti da ugrozi bezbjednost po zdravlje građana Gacka, a policija će preduzeti mjere“, rekao je na pres konferenciji PU Trebinje načelnik ove uprave Siniša Laketa.

On je potvrdio da je ovo izvorište bilo bez ikakvog fizičkog obezbjeđenja, ali će policija, kako kaže, zajedno sa Opštinom Gacko i u tome dijelu preduzeti određene mjere i aktivnosti, kako bi, naglašava on, takve stvare bile prošlost i izbjegli se ovakvi nemili događaji, a policija će sa svoje strane učiniti sve da počinioci budu identifikovani.

On je potvrdio da je ovaj nemio događaj još pod istragom i da se počinilac ili više njih još uvijek vode kao nn lica.

"Ono što je bitno naglasiti jeste da je izvršena radnja uviđaja na licu mjesta, obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, a samom radnjom uviđaja je utvrđeno da je djelovanjem jednog ili više NN lica zavijen taj ventil i da je posut kamenjem. S obirom da je riječ o nepristupačnom terenu zbog sniježnih nanosa koji se nalaze na tome brdskom dijelu, svu noć su trajale uviđajne radnje, a tokom dana se preduzima još aktivnosti pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koje se za sada nije izjasnilo o vrsti krivičnog djela“, precizirao je Laketa.

Kaže da i kvalifikacija ovog krivičnog djela slijedi, zajedno sa tužilaštvom, dok se prikupe i još neke druge informacije.