Pionir kk leotar.jpg

Pioniri KK "Leotar" plasirali su se na F-6 završni turnir Regionalne IMB lige za 2009. godište. Trebinjci su u odlučujućoj utakmici 3. kolo IMB lige koje je održano u Gradu sunca pobijedili KK "Mornar Barsko zlato" iz Bara rezultatom 44:42.

Trener mladih nada Leotara Petar Đurić istakao je da je prevashodno i uvijek prvo druženje i igra, a tek onda rezultat. Zadovoljan je ostvarenim rezultatom, jer su njegovi igrači do ovog uspjeha došli velikom borbom i zalaganjem.

Na dvodnevnom turniru danas su postignuti rezultati: KK "Budućnost" iz Podgorice pobijedila je KK "Koš" iz Sarajeva 70:58, a KK "Split" pobijedio je KK "Dubrovnik" 63:51.

U subotu je KK "Budućnost" pobijedio KK "Leotar" 85:50. Pobjednici će na završnom turniru igrati sa pobjednicima grupe zapad za borbu od 1. do 6. mjesta, a poraženi sa poraženima grupe zapad od 7. do 12. mjesta.

Završni turnir je u aprilu mjesecu u Sarajevu, a osim Leotara, Budućnosti i Splita, igraće još KK "Cedevita-Olimpija", KK "Zadar", KK "Kvarner" iz Rijeke...

KK "Leotar": Sergej Kandić, Balša Mijanović, Filip Bokić, Jakov Samardžić, Danilo Komnenović, Vasilije Jovanović, Petar Novčić, Nikola Koprivica, Andrej Koprivica, Uroš Butulija, Đorđe Živak, Lazar Nadaždin, Stojan Marković. Trener: Petar Đurić.