rite-gacko.jpg

Policijski službenici Policijske stanice Gacko su 10. februara 2023. godine, od lica inicijala N.Š. i V.G. oduzeli osam kanistera po 25 litara napunjenih tečnošću koja svojim karakteristikama asocira na dizel gorivo.  

Naime, nakon operativnih saznanja da se u putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „Golf II“ utovarilo više kanistera u kojima se nalazi dizel gorivo, za koje postoje osnovi sumnje da je otuđeno iz pogonskih mašina ZP RiTE Gacko, policijski službenci su izveli operativno-taktičnu mjeru i radnju – opservaciju tokom koje su uočili predmetno vozilo i lica inicijala N.Š. i V.G. kako istovaraju kanistere u pomoćni objekat koji koristi lice inicijala N.Š.  

Izvršenim pretresom kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice inicijala N.Š. pronađeno je i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto osam kanistera po 25 litara napunjenih tečnošću koja svojim karakteristikama asocira na dizel gorivo i crijevo dužine oko 2,5 m.  

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je policijskim službencima naložilo da se lica inicijala N.Š. i V.G. ispitaju u svojstvu osumnjičenih za počinjeno krivično djelo Utaja iz člana 229. Krivičnog zakonika Republike Srpske.