Tunis.webp

Vijeće Prvog osnovnog suda u Beogradu osudilo je W.L. državljanina Kine, na kaznu zatvora od osam mjeseci jer je brutalno tukao svoju maloljetnu kćerku, što su zabilježile kamere na jednom teniskom terenu u Beogradu.

Ova presuda je odmah postala pravosnažna, jer su se stranke u postupku, i tužilaštvo i odbrana, odrekle prava na žalbu.

Inače ovo suđenje je okončano na jednom ročištu, juče, zajedno sa presudom.

W.L. se u kaznu, kako navodi espreso.co.rs, uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, koji mu je juče produžen do upućivanja na izdržavanje kazne.

Sudija je obrazlažući presudu rekla da je vijeće prilikom donošenja odluke imalo u vidu da je zakon u Kini drugačiji kada je u pitanju fizičko kažnjavanje djece, kao i da je on neosuđivan i da se kćerka nije pridružila krivičnom gonjenju.

Tužilaštvo je u svojim završnim riječima tražilo da se W.L. osudi na kaznu zatvora od osam mjeseci kao i da se odmah uputi na izdržavanje kazne.

Sa druge strane odbrana je predložila da se on osudi na kaznu ispod zakonskog minimuma.

Okrivljeni je djelomično priznao izvršenje krivičnog djela i rekao da mu je žao što se to dogodilo, te da mu nije bila namjera da prekrši zakon Srbije, kao i da se tako nešto više nikad neće ponoviti.

Tokom suđenja cijelo vrijeme je plakao.

OSUĐEN OTAC KOJI JE TUKAO ĆERKU ZBOG TRENINGA Vijeće Prvog osnovnog suda u Beogradu osudilo je juče W.L. državljanina Kine, na kaznu zatvora od osam mjeseci jer je brutalno tukao svoju maloljetnu kćerku, što su zabilježile kamere na jednom teniskom terenu u Beogradu. Ova presuda je odmah postala pravosnažna, jer su se stranke u postupku, i tužilaštvo i odbrana, odrekle prava na žalbu. Inače ovo suđenje je okončano na jednom ročištu, juče, zajedno sa presudom. W.L. se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, koji mu je juče produžen do upućivanja na izdržavanje kazne. Sudija je obrazlažući presudu rekla da je vijeće prilikom donošenja odluke imalo u vidu da je zakon u Kini drugačiji kada je u pitanju fizičko kažnjavanje djece, kao i da je on neosuđivan i da se kćerka nije pridružila krivičnom gonjenju. Tužilaštvo je u svojim završnim riječima tražilo da se W.L. osudi na kaznu zatvora od osam mjeseci kao i da se odmah uputi na izdržavanje kazne. Sa druge strane odbrana je predložila da se on osudi na kaznu ispod zakonskog minimuma. Okrivljeni je danas djelomično priznao izvršenje krivičnog djela i rekao da mu je žao što se to dogodilo, te da mu nije bila namjera da prekrši zakon naše zemlje, kao i da se tako nešto više nikad neće ponoviti. Tokom suđenja cijelo vrijeme je plakao. Okrivljeni je inače na saslušanju u tužilaštvu priznao da je tukao svoju kćerku, pravdajući se da je njegova kćerka tog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga on htio da je vrati na teren. Također je tada rekao da je postupio ispravno i da je to u Kini dozvoljeno.

Posted by ZOOOM TV on Friday, February 10, 2023

Okrivljeni je, inače, na saslušanju u tužilaštvu priznao da je tukao kćerku, pravdajući se da je njegova kćerka tog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga on htio da je vrati na teren.

Takođe je tada rekao da je postupio ispravno i da je to u Kini dozvoljeno.