Skupstina grada trebinja.jpg

Samo nekoliko dana uoči prvog ovogodišnjeg zasjedanja trebinjskog parlamenta, ponovo je došlo do promjene u odborničkim redovima. Posljednja sjednica održana je bez prisustva dva odbornika i to po jednog iz SNSD-a i Liste za pravdu i red, a njihova upražnjena mjesta trebala su da budu popunjena sa novim odbornicima. Da li će to biti slučaj na narednoj sjednici - poprilično je neizvjesno.

Odbornik SNSD-a Milica Ijačić dobila je mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske i automatski je prestao njen mandat u trebinjskom parlamentu. Na njeno mjesto, odmah je to bilo jasno, došao je Veljko Buđen, kao kandidat sa najviše glasova.

Kao i Ijačićeva, i odbornik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić izabran je za narodnog poslanika, a od tada u ovoj političkoj partiji nikako ne mogu da se dogovore ko će biti njegova zamjena. Prvo je odborničko mjesto odbio Vidomir Parežanin zbog neslaganja sa liderom Nebojšom Vukanovićem, o čemu je obavijestio javnost putem "Fejsbuka". Sljedeći na listi bio je Nenad Grković, ali je on dobio kompenzacioni mandat u Parlamentu BiH. 

Po broju osvojenih glasova sljedeći je bio Srđan Čabrilo, ali ni on nije želio da uđe u skupštinske klupe. Zatim je na red došao Bojan Milićević. Međutim, kako je obavijestio javnost na svom Fejsbuk profilu, ni on nije prihvatio mantat odbornika. Kako je rekao, više ne živi u Trebinju, pa bi redovan dolazak na sjednice bilo veoma teško izvesti.

Sljedeći na listi je Slobodan Deretić, a iza njega Jovo Dučić. Iz Liste za pravdu i red se ne izjašnjavaju o ovoj situaciji, a hoće li Deretić prihvatiti mandat još uvijek nije poznato.