vukanovic stanivukovic.jpg

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je danas lidera Lista za pravdu i red Nebojšu Vukanovića da u ponedjeljak u 12 časova dođe da mu prezentuju ideju dvorane za teniski turnir "Banjaluka open".

Vukanović je, naime, juče prozvao Stanivukovića da grad na čijem je čelu zadužuje za 25 miliona maraka kako bi nabacivao posao firmi bliskoj SNSD-u, koja izvodi radove na teniskim terenima.

"On je jedini koji se bori protiv ovog turnira. Želim da 17. aprila kada dvorana bude završena i otvorena prošeta parkom "Mladen Stojanović" da vidi šta smo uradili", poručio je Stanivuković.

Kako kaže Stanivuković, krivične odgovornosti sa njegove strane nema, te Vukanovićeve prozivke smatra paušalnim tvrdnjama.

"Kako ja da budem krivično odgovoran ako je ovo odluka koju je podržala Skupština grada", kaže gradonačelnik Banjaluke

Rekao je da Vukanović "nije fer" jer kritikuje samo Banjaluku, a ne i druge gradove.

"Na ovome rade sve i jedna banjalučka firma. Ja ne mogu birati firme, naravno da rade sve firme, jer se radi o kratkom roku. Sve se radi pošteno i kako treba", naveo je Stanivuković, koji je pojasnio da radi izgradnje dvorane za teniski turnir kao i komplet infrastrukture u parku Mladen Stojanović grad planira da digne kredit od 10 miliona KM.

Podsjećamo da je pet miliona KM već uplaćeno Teniskom savezu RS radi organizacije samog turnira, nakom čega je ustanovljeno da je potrebno da grad izdvoji ipak 15 miliona KM ukupno, a ne pet miliona KM kako je bilo ranije rečeno.

Stanivuković je na današnjoj pres konferenciji naglasio da ova sredstva neće biti utrošena samo za dvoranu i turnir, nego za kompletno uređenje infrastrukture u parku Mladen Stojanović koja će ostati gradu.

Ovoliko povećanje izdvajanja Vukanović je sa druge strane nazvao skandalom, zbog kojeg bi gradonačelnik Banjaluke trebalo da ode sa ove funkcije.

"Stanivuković nije ispunio obećanje i očekivanja Banjalučana i zbog toga bi trebao biti opozvan", rekao je Vukanović, na šta mu je Stanivuković poručio neka se on kandiduje za gradonačelnika Trebinja ako smije.

"Nisi ni kiosk vodio, a pričas kako se vodi grad. Kandiduj se za gradonačelnika Trebinja frajerčino", rekao je Stanivuković.