Srbija hrvatska.jpg

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Hrvatsku u kvalifikacionoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo u Hali sportova „Ranko Žeravica“ rezultatom 85:57 i tako je obezbijedila plasman na Evrobasket.

Kao i u prvom duelu kada su izabranice Marine Maljković bile bolje od Hrvatica, naše devojke su od samog starta pokazale da su bolji rival.

Najbolja na ovom meču za Srbiju bila je Jovana Nogić koja je ubacila 21 poen, dok je Ivana Raca doprinijela učinkom od četiri poena.

„Mislim da smo spremne ušle u utakmicu, znale smo da je Hrvatska jaka, pošto smo sa njom igrali prije godinu dana. Lijepo smo odradile treninge, uradile smo ono što je selektorka tražila od nas i svaka od nas je bila fokusirana“, rekla je Nogić.

Raca smatra da je presudan bio inat nje, ali i njenih saigračica.

„Htjele smo da pokažemo naš dobar inat, pošto prošli put nismo baš igrali najbolje sa Bugarskom. Da pokažemo publici da smo spremne za velike uspjehe“, dodala je Raca.

Srbija će posljednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati u nedjelju od 17.00 sati protiv Bugarske u Samokovu.

„Imamo veliki pritisak jer branimo titulu, ali ne razmišljamo tako. Radom i trudom će rezultat da dođe. Ako budemo tako razmišljale stvorićemo sebi pritisak i nervozu, tako da idemo opušteno“, završila je Nogić.