Naselje rupe ulica1.jpg

Stanovnici trebinjskog naselja Rupe muku muče sa prilaznim putem. Iako imaju svega 100-150 metara puta, makadamski dio je sve veći problem tokom cijele godine i skoro da je neuslovan za prilaz njihovim kućama.

Posebno se to vidi u zimskim mjesecima, kada Trebišnjica odnose i ono malo nasipa što se prethodno postavi. Nerijetko, voda im bude do ispod samog ulaska u kuće, pa se onda mještani moraju snalaziti na razne načine da bi došli do svoje imovine.

"Ne tražimo mi puno, samo da malo srede ovaj put do kuća, da ga ne nosi voda svaki put. Vidjeli ste u kakvom je stanju put - malo auto više ne može da prođe", pričaju mještani za TrebinjeLive.info.

Kažu da su imali obećanja da će se ovaj dio puta riješiti, ali kako je jednom rečeno tako je i ostalo sve do danas. Obraćali su se HET-u, Gradu, Mjesnoj zajednici "Pridvorci" - ali bez konkretnih rezultata da se njihov problem riješi.

"I sada bismo apelovali na nadležne da sagledaju šta se može uraditi. Njima možda ovo ne izgleda kao prioritetno, ali nama koji ovdje živimo je i te kako važno, jer nam je to prilaz do kuća", navode mještani.

Naselje rupe ulica2.jpg

Naselje rupe ulica3.jpg