Oluja herceg novi.jpg

Jak sjeverni vjetar večeras u Herceg Novom obara drveće i pojedini dijelovi grada su bez električne energije, dok je put Budva - Kotor kroz tunel Mogren zatvoren za saobraćaj.

Iz lokalne meteorološke stanice u Herceg Novom saopšteno je da na mjernom mjestu vjetar duvao brzinom od oko 70 kilometara na čas, a da udari mogu biti i intenzivniji u drugim djelovima grada.

Dežurne ekipe uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj. Ima oštećenih automobila, a pojedini dijelovi grada su bez električne energije.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović rekao je da su četiri ekipe na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima.

Vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije u Herceg Novom Boro Obradović potvrdio je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatan oprez u saobraćaju.

U Kumboru i na Toploj oboreni su stubovi javne rasvjete.

Bez električne energije su potrošoči dijela Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i dio rivijere, javila je večeras Radio televizija Herceg Novi.