Veseli.jpeg

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da je otvaranje Hercegovačke kuće u Beogradu planirano u martu.

Dutina je istakao da su u toku radovi na adaptaciji poslovnog prostora koji će biti završeni do polovine februara, nakon čega slijedi opremanje objekta sa hercegovačkim proizvodima.

"Objekat će imati identičan enterijer i ponudu proizvoda kao i u prodajnim objektima u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu", kazao je Dutina.

On je naveo da je veliko interesovanje za otvaranje ovog objekta u Beogradu, u Makenzijevoj ulici na Vračaru, koji će biti još jedan vid podrške hercegovačkim proizvođačima za plasman proizvoda na tržište.

"Agrarni fond je uz podršku Grada Trebinja prvi na ovim prostorima napravio iskorak i na ovaj način omogućio organizovan plasman proizvoda u drugu državu putem otkupa proizvoda od malih poljoprivrednih proizvođača“, istakao je Dutina.

Prema njegovim riječima, na sastanku sa šefom kancelarije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mladenom Cicovićem dogovorena je medijska promocija projekta Hercegovačke kuće. Prethodno su Agrarni fond i Grad Beograd potpisali ugovor o zakupu poslovnog prostora.