plakat -min.jpg

U Muzeju Hercegovine u Trebinju sutra će biti svečano otvorena izložba "70 godina Muzeja Hercegovine u Trebinju - 70 izabranih predmeta iz zbirki muzeja".

Izložba se realizuje povodom obilježavanja 70 godina od osnivanja Muzeja Hercegovine u Trebinju i tom prilikom biće izloženo 70 odabranih, dijelom najreprezentativnijih eksponata, kao i onih koji nisu izlagani do sada, a u većini slučajeva koji su poklonjeni muzeju poslednjih godina.

Na izložbi će biti predstavljen razvoj i formiranje zbirki Muzeja Hercegovine u Trebinju od 1952. godine, kada je osnovan kao Zavičajni muzej Trebinje, pa do današnjih dana, kada ima status matične muzejske ustanove za prostor Istočne i Stare Hercegovine.Izložbom su obuhvaćena sva odjeljenja Muzeja Hercegovine u Trebinju – arheološko, etnološko, prirodnjačko, istorijsko, odjeljenje istorije umjetnosti, odjeljenje za bibliotečku i izdavačku djelatnost i odjeljenje za obrazovno-pedagoški i propagandni rad. Autori tekstova i postavke izložbe su svi kustosi Muzeja Hercegovine u Trebinju. 

Otvaranje izložbe je u 19 časova.