mirko_curicjpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je nedopustivo da bilo ko blokira ulaz u najvažniju instituciju grada, ali da je očigledno da to može da uradi samo psihični nestabilna osoba, željna publiciteta i medijske pažnje.

Ćurić je, reagujući na postupak narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koji je vozilom "volvo" blokirao ulaz u Gradsku upravu, istakao da je Grad spreman da Vukanoviću pomogne da zajedno pronađu adekvatne ljekare kako bi sagledali njegovu bolest.

"Bolest je svačija i nije to nikakva sramota. Ovo se već jednom dogodilo ispred ERS-a i koliko god to tada možda nekome bilo zanimljivo - sada je postalo ogavno. Ali, s obzirom na to da je u pitanju Vukanović, spremni smo kao Grad da mu pomognemo da dobije medicinsku pomoć zbog svojih frustracija i teškog oblika opsesije", naveo je Ćurić. 

On se izvinio svim građanima Trebinja koji su zbog neprimjerenog ponašanja narodnog poslanika Nebojše Vukanovića bili onemogućeni da završe avoje aktivnosti u Gradskoj upravi.

"Kada vidite da je neko parkirao vozilo na stepenište ulaza u Gradsku upravu, to nimalo ne liči na psihički zdravu osobu. Ako je neko želio da nešto poruči, zna se način i procedura. On kaže da štiti vatrogasce i radnike, koje tobože mobingujem - nisam vidio nijednog vatrogasca i radnika tu", naveo je Ćurić.

Ćurić je rekao da je kao gradonačelnik obavijestio policiju o ponašanju Nebojše Vukanovića.

"Šta sam trebao kao domaćin kuće - iznajmiti bager i ukloniti vozilo. Bi li to bilo rješenje? Ovo je sramota šta radi i kako se ponaša, a ako već ima psihičke probleme - nije sramota potražiti stručnu pomoć. Međutim, Gradska uprava nije adresa za to, to treba da uradi u Bolnici, kod nadležnog specijaliste", poručio jr Ćurić.

Komentarišući navode o mobingu nad pojeidnim vatrogascima i radnicima, Ćurić je rekao da o svemu postoji procedura, pa i o tim tvrdnjama, pozivajući one koji tvrde da to radi - da pokrenu procedure pred policijom, sudovima i ostalim nadležnim organima.

"Nije nikakav problem. Tu sam za svakoga ko želi da razgovara, ali da se pojedinci iz vatrogasne jedinice hvale kako su svom komandiru, u alkoholisanom stanju, izgovarali svakakve riječi - to neće moći. Isto tako, imate tu i neke koji su prijavljeni za nasilje u porodici, isto tako u alkoholisanom stanju. O svemu tome postoji dokumentacija", naveo je Ćurić.