srdjan aleksic sjecanje 30 godina.jpg

Delegacija grada Trebinja i članovi porodice danas su u ovom gradu položili cvijeće na grob Srđana Aleksića koji je tragično stradao prije 30 godina nakon što je branio sugrađanina Alena Glavovića.

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak rekao je da se ovim činom prisjećaju mladića koji je dao život štiteći slabijeg, te dodao da veliki sportski kompleks i međunarodoni plivački miting nosi ime Srđana Aleksića, čime grad čuva uspomenu na njega.

"Podsjećanje na Aleksića, ali i mnoge druge heroje koji su napravili sličan postupak u svakom slučaju pomaže da se razumije strahota rata, stepen bezumlja koji prati svaku takvu situaciju, i na drugoj strani pomaže da se ljudi međusobno zbliže i u vremenima mira postanu još bliži jedni drugima", rekao je Banjak novinarima.

Otac Srđana Aleksića, Rade rekao je da, kad mladi svijet priznaje Srđana, on nije umro.

"Dobro bi bilo da nikad ne umre nijedno djelo kao Srđanovo, već da služi čovjeku za putokaz za dobrotu, blagostanje i uništenje svakog zla na ovom svijetu", rekao je Aleksić.

Srđan Aleksić preminuo je prije 30 godina od zadobijenih povreda nakon što je šest dana ranije branio svog druga Bošnjaka Alena Glavovića u centru grada.