sveti sava skolska slava 3.jpg

Trebinjske osnovne i srednje škole danas su u Kulturnom centru svečano obilježile krsnu slavu - Svetog Savu. Nakon molitve i lomljenja slavskog kolača, učenici i nastavnici Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“, koja je ovogodišnji domaćin slave, izveli su sjajnu priredbu.

Čestitajući svima slavu Svetog Savu sveštenik Aleksandar Ilić je u besjedi istakao da danas slavimo onoga koji nam je pokazao staze kojima treba da hodimo, podvige kojima da se podvizavamo te cilj i smisao života našega.

„Zato smo danas okupiljeni u radosti, ujedinjeni u istoj namjeri da proslavimo preko Svetoga Save sveto ime Božije kome se on klanja i čiji je vjerni služitelj“, istakao je sveštenik Ilić.

Milorad Nadaždin, direktor Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ je istakao da je današnji praznik prilika da se osvrnemo na temelje srpskog identiteta, koje  je postavio Sveti Sava.

Osim orkestra i hora škole, u kulturno-zabavno-obrazovnom programu učestvovali su talentovani solisti, pjevačke i plesne grupe, recitatori, a priređen je i dramski igrokaz.

Školskoj slavi, osim učenika, direktora škola, nastavnog kadra, prisustvovali su predstavnici gradske uprave, Republičkog pedagoškog zavoda, odbornici i poslanici i ostali poštovaoci svetosavlja.

IMG-5631abff5a303fdbdf4e1f88d4846a8e-V.jpg

sveti sava skolska slava 4.jpg

sveti sava skolska slava 1.jpg

sveti sava skolska slava 2.jpg