stari grad vozila1.jpg

Ulazak vozila i motocikala u Stari grad i dalje je jedan od problema, ali nadležni - u Gradu i policiji nemaju rješenje, pa parkirane automobile i motocikla u starog jezgru možete vidjeti na svakom koraku. Često se zbog pojedinih vozila pješaci moraju sklanjati da bi isto moglo da prođe. Uz to - klip i kamera na ulazu u Stari grad ne rade već neko vrijeme.

Očigledan problem sa ulaskom vozila i motocikala u Stari grad sve je izraženiji, a ne pomažu ni prekršajni nalozi koje piše policija. Samo tokom januara napisano ih je 27. Ipak, vozači i dalje vozila parkiraju gdje stignu, a nadležni po svoj prilici nemaju odlučnosti da presjeku i već jednom urede ulazak vozila u ovaj dio Trebinja.

Čemu popločavanje ulica Starog grada ako se neće uvesti red - kažu Trebinjci i dodaju da se ovako samo oštećuju pločnici i uništava ono što je tek urađeno.

Apeli da se već jednom sredi stanje sa ulaskom vozila u staro jezgro samo je mrtvo slovo na papiru. Bez odlučnosti nadležnih da riješe ovaj problem - Stari grad postaje najbolja lokacija za besplatan parking u gradu. 

stari grad vozila4.jpg

Kako saznaje TrebinjeLive.info, na ulazu u Stari grad već duže vrijeme ne radi kamera koja je postavljena upravo da bi bili sankcionisani oni koji van dozvoljenog vremenskog okvira ulaze u staro jezgro. Vjerovatno iz tih razloga, iz policije nam nisu dostavili odgovor koliko su napisali prekršajnih naloga na osnovu kamere.

Iako su trebinjski odbornici donijeli odluku o prenosu prava korišćenja sistema video–nadzora grada Trebinja na Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Sporazum o saradnji još uvijek nije potpisan, pa i jedni i drugi prebacuju odgovornost sa sebe i ne žele da komentarišu stanje ove kamere.

A dok se oni dogovore - besplatan parking u Starom gradu svima je na raspolaganju.

stari grad vozila3.jpg

stari grad vozila2.jpg