Vladimir jaramaz.jpg

Protođakon Vladimir Jaramaz (43) poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Otac Vladimir je rođen je 10. maja 1980. godine u Nikšiću. Studirao je Bogoslovski fakultet u Foči i Beogradu, kao i Fakultet vizuelnih umjetnosti u Podgorici. U čin đakona rukopoložen je 6. januara 2010. godine, a činom protođakona odlikovan je 21. februara 2015. Godine – navodi se u saopštenju.

Iz Mitropolije navode da je protođakon Vladimir iza sebe ostavio suprugu Milicu i kćerke Angelinu i Divnu.

Sahrana protođakona Jaramaza obaviće se u nedjelju, 22. januara, na gradskom groblju u Nikšiću, poslije opijela koje će biti služeno u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u 14.00 časova.

Iz Uprave policije Crne Gore ranije danas su saopštili, navodeći inicijale, da je poginuo Nikšićanin u saobraćajnoj nesreći u mjestu Straševina na magistralnom putu Nikšić-Podgorica.

U direktnom sudaru dva automobila povrijeđene su četiri osobe, među kojima je dvoje djece.

Policija je navela da su vatrogasci morali da pomognu kako bi izvukli Nikšićanina koji je poginuo na licu mjesta.

Crnogorski mediji su javili da je Jaramaz bio u automobilu sa suprugom i dvoje djece, koji su prevezeni u nikšićku Opštu bolnicu.

Iz Bolnice u Nikšiću su naveli da sedmogodišnje dijete ima lake povrede, a da dvanaestogodišnjakinja ima povrede glave i da je upućena u Klinički centar.

– Njihova majka M.J. primljena je na hirurgiji i ima lakše povrede. Osoba iz drugog automobila primljena na hirurgiji za sada nema znakova težih povreda – rekli su iz nikšićke bolnice.