Video spasavanje poplava novi pazar.webp

Potraga za dvije osobe koje su jutros oko 11 sati upale u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru i dalje traje.

U međuvremenu se pojavio uznemirujući snimak na kome se vidi momenat kad je jedan muškarac pokušao da spasi sugrađanina koga nosi nabujala Trnavica, ali je i on upao u vodu.

Na snimku nadzorne kamere sa obližnje kuće vidi se da je mlađi muškarac istrčao na mostić i pokušao da pruži ruku davljeniku, međutim, ograda se polomila i voda je odnijela obojicu.

"Dvije osobe koje su upale u reku Trnavicu se vode kao nestale i za njima se i dalje traga dok je osoba koja je pokušala njihovo spašavanje nakon intervencije spasilaca zbrinuta i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja", saopštio je gradski štab za vanredne situacije.

Štab je doneo odluku da se na teritoriji Novog Pazara proglasi vanredna situacija zbog poplava i apeluje na građane da izbegavaju kretanje i zadržavanje u blizini reka i drugih vodotokova i da ne prelaze preko improvizovanih mostova.

Obavještavaju učenike srednjih škola na teritoriji Novog Pazara koji žive u ugroženim područjima da se oslobađaju obaveze dolaska na nastavu u toku druge smjene.