More.jpg

Potraga za dječakom N. V. (13), kojeg su visoki talasi u Herceg Novom odvukli u more odgođena je za sutra.

Potraga je bila znatno otežana zbog lošeg vremena, jakog vetra, visokih talasa i slabe vidljivosti, što je onemogućilo uzletanje helikoptera Vojske Crne Gore i dronova.

Ronioci, policija, služba spašavanja, Uprava pomorske sigurnosti i druge službe uzalud su od jutros pretraživali akvatoprij ispred hercegnovskog hotela "Plaža" gdje je sinoć u visokim talasima nestao N.V. iz tog grada.

Slaba vidljivost i jak jugo ometaju i ronioce, a najavljuje se dalje pogoršanje vremenskih prilika.

Rukovodilac sektora za potrage Ronilačkog centra iz Bijele Danilo Mijajlović kaže da su za sada uzaludni napori 12 ronilaca uključenih u potragu.

"Naši timovi su angažovani sinoć od 23 sata. Uslovi za ronjenje su veoma loši, slaba vidljivost i veliki talasi u priobalnom dijelu otežavaju potragu. U potrazi smo angažovali sve resurse plovila, podvodne ronilice i koordinisana je sa ostalim službama zaštite i spašavanje, Upravom pomorske sigurnosti i MUP-om", kazao nam je Mijajlović, prenio je portal RTCG.

Trinaestogodišnji N.V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.