Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Oko 160 mališana plivalo za Časni krst u zatvorenom bazenu

Plivanje za casni krst djeca trebinje2.jpg

Fondacija „Sveti Vukašin“ Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u saradnji sa Plivačkim klubom „Leotar“ i JU „Bazeni“ Trebinje večeras je, po prvi put, organizovala plivanje za Časni krst za najmlađe učesnike u zatvorenom bazenu u Trebinju.

Božo Đurasović, ispred Fondacije „Sveti Vukašin“ istakao je da se prijavilo oko 160 djece i da su večeras svi pobjednici. 

„Ideja se javila spontano. Jedan prijatelj, Hercegovac koji živi u Beogradu mi je poslao video plivanja koje se održava u Obrenovcu i zajedno smo došli na ideju, kada već imamo zatvoreni bazen, da takvu manifestaciju organizujemo i za našu dječicu u Trebinju. Mislim da je nagrada za sve njih samo učestvovanje u jednom ovakvom danu i prazniku. Došli smo sa večernje službe gdje je vladika Dimitrije blagoslovio djecu i upoznao ih sa praznikom. Za svakoga smo pripremili ikonu, krst i slatkiše kao uspomenu na ovaj događaj. Odziv je veliki i nadamo se da će manifestacija postati tradicionalna”, rekao je Đurasović. 

Direktor JU „Bazeni“ Trebinje Bojan Okuka naveo je da je plivanje organizovano u tri grupe. 

„Mališani 2015. godište i mlađi su plivali u malom bazenu, a djeca od 2011. do 2014. godišta su podijeljena u dvije grupe, na dječake i djevojčice i oni su plivali u velikom bazenu. Obezbijedili smo našu spasilačku službu, koja redovno radi na zatvorenom bazenu a zbog velikog broja djece pomogli su nam treneri iz Plivačkog kluba ‘Leotar’ koji su takođe obučeni spasioci. Naravno, bezbjednost djece nam je na prvom mjestu“, dodao je Okuka. 

Plivanje za casni krst djeca trebinje1.jpg

Jedanaestogodišnja Marija Kurtović prva je doplivala u kategoriji djevojčica i istakla da je ponosna na taj uspjeh ali i da joj puno znači što je plivala za Časni krst. 

U grupi dječaka prvi je doplivao Ivan Kurtović. 

„Vrlo se dobro osjećam i srećan sam što sam večeras plivao na ovaj veliki praznik. Nije mi bitno što sam bio najbrži, jer smo svi pobjednici“, kazao je Ivan. 

Od najmlađih učesnika prvi je doplivao Nikola Prelević i istakao da je srećan što je plivao za Časni krst sa svojim drugarima. 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja