Uhapseni sarajevo.webp

Jednomjesečni pritvor određen je za sedam od ukupno 10 osumnjičenih u vezi s događajem na Ilidži, odnosno napadom na grupu građana iz Beograda, javljaju sarajevski mediji.

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje. Pritvor je određen za H.D., A.T., E.H., A.H., E.B., B.O. i E.B.

Prema preostaloj trojici osumnjičenih, B.H., M.P., i S.K. izrečene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa ostalima iz grupe i da im se približe na razdaljinu ispod 100 metara.

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Opštinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za svih 10 uhapšenih mladića koji se terete za napad na grupu Beograđana na Ilidži.

Pritvor je predložen zbog straha da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

U subotu je grupa mladića, u poslijepodnevnim satima u hotelu "Hills" na Ilidži, napala roditelji dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju.

U napadu ispred hotela jednom roditelju su nanesene lakše povrede oštrim predmetom.