Bolnica trebinje.jpg

Bolnica Trebinje poslovala je uspješno u prošloj godini i očekuje se da će imati više od 400.000 KM dobiti, izjavio je direktor ove zdravstvene ustanove Nedeljko Lambeta.

"Smanjen je dug prema dobavljačima. Za ove dvije godine dug prema dobavljačima je bio 3,6 miliona KM, a sada iznosi 1,1 milion KM, nadamo se da ćemo ga u ovoj godini dovesti na nulu. Na vrijeme su isplaćene sve obaveze prema zaposlenima", rekao je Lambeta novinarima.

On je naveo da je u prošloj godini povećan broj hospitalizovanih pacijenata za oko 2.000, kao i broj ambulantnih pregleda.

Govoreći o negativnom revizorskom izvještaju o radu ove ustanove, Lambeta je
rekao da je najveći broj negativnosti naslijeđen, te da je jedan broj odluka i pravilnika od ranije ispravljen, te da će se u tom pravcu raditi i ubuduće.

On je napomenuo da trebinjskoj bolnici nedostaju specijalisti, te podsjetio da je u protekle dvije godine raspisano više od 20 specijalizacija.

Lambeta je pozvao mlade ljekare koji su zainteresovani za rad u trebinjskoj bolnici da se jave.

"Želimo da ojačamo kadar i budemo regionalni centar", rekao je Lambeta.

Pomoćnik direktora za nemedicinska pitanja Bolnice Trebinje Predrag Vreća rekao je novinarima da je trebinjskoj bolnici neophodna nova oprema za operacioni blok, intenzivnu njegu, kao i dijagnostička oprema, te najavio da će se u ovoj godini raditi na nabavci nedostajuće opreme.

"Plan javne nabavke za ovu godinu veći je nego ikada i iznosi nešto više od pet miliona KM, tako da ćemo nastojati da nabavimo sve ono što su odjeljenja zahtijevala. To su uglavnom ultrazvučni i radiološki aparati, oprema za intenzivnu njegu, kao i laboratorijska oprema", precizirao je Vreća.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja Bolnice Trebinje Tatjana Mrdić rekla je da ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno nedostaju ljekari, medicinske sestre i tehničari.

Ona je napomenula da je prošle godine raspisano mnogo specijalizacija, ali da je potrebno više godina za edukaciju, te izrazila nadu da će taj problem biti uspješno prevaziđen.