konf. 12.01.2023. godine.jpg

Prošle godine policija je na području istočne Hercegovine registrovala oko osam odsto manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira, broj krivičnih djela je bio manji za 14 odsto, a dogodilo se približno isto saobraćajnih nezgoda kao 2021. godine.

Ovo su podaci PU Trebinje izneseni na godišnjoj konferenciji za novinare, a u policiji navode da su aktivnosti najviše bile  usmjerene na sprečavanju zloupotrebe i prometa droga i bezbjednosti saobraćaja.

Načelnik Siniša Laketa je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje ocijenio zadovoljavajućim.

"Droga je prisutna i to je činjenica. Podaci da su maloljenici u ovakvim prekršajima ili  krivičnim djelima moraju zabrinjavati, ne samo policiju, nego i cijelu zajednicu, ali bi više zabrinjavalo da se ne otkriju i ostanu u nekoj „sivoj zoni“.  MUP  RS je ostvario dobru saradnju sa drugim policijskim organizacijama i bezbjednosnim institucijama, a naročito MUP-om Crne Gore, u cilju spriječavanja ovakvih krivičnih djela", istakao je Laketa.

On je naveo da su  prošle godine  rasvjetljena sva teža krivična djela.

„Ima krivičnih djela na kojima će se raditi i u ovoj godini i onih koja zahtijevaju dalje istražne  radnje“, kaže načelnik PU Trebinje.

Laketa je podsjetio da je policija prošle godine provodila različite kampanje i aktivnosti u cilju veće bezbjednosti saobraćaja.

Na  današnjoj konferniciji za novinare PU Trebinje je rečeno da se preduzimaju sve potrebne radnje kako bi se otkrile osobe koje su oskrnavile groblje u selu Mrkonjići.