novac-5.jpg

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su lica inicijala M.R. i B.Z. počinila krivična djela: „Utaja“ iz člana 229. Krivičnog zakonika Republike Srpske, „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ iz člana 349. Krivičnog zakonika Republike Srpske i „Zloupotreba povjerenja“ iz člana 234. Krivičnog zakonika Republike Srpske.  

Naime, lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od 9. oktobra 2021. godine do 15. avgusta 2022. godine oštetile jedan privredni subjekt za iznos od 36.375,50 KM na način da kod nadležne banke nisu predavala potpune dnevne pazare privrednog subjekta, nego su dio novca lica zadržavala za sebe kako bi stekla imovinsku korist.  

Prema nezvaničnim saznanjima, lica se sumnjiče da su ili u potpunosti izbjegavala predavanje pazara ili su predavala dio pazara na banku, a ostatak ostavljale sebi. Prodavnici "Azel", gdje su zapislene, slale su uplatnice bez pečata banke sa falsifikovanim potpisima službenika banke.