Pripreme fk leotar1.jpg

U Policama  su danas počele pripreme FK "Leotar" pred proljetni dio Premijer lige BiH. Trener Marko Maksimović je uz svoj stručni štab igračima plan priprema.

Prema riječima trenera Marka Maksimovića, pauza je bila specifična i duga i za to vrijeme u klubu su došli do zaključka da u narednom periodu dođe što više mladih igrača da se afirmišu i da dobiju svoju šansu.

"Mi realno na tržištu ne možemo da pariramo mnogim klubovima i na mlađe bonus igrače biće fokus. Moj cilj je da ih imamo šest uz naša dva-tri juniora, jer smatram da svaki ozbiljan klub zbog ovog pravila mora imati minimum osam igrača. Što se tiče rada, bićemo u Trebinju do 30. januara , a nakon toga idemo u Metković gdje ostajemo deset dana i u tom periodu odigraćemo tri utakmice. Prvu utakmicu odigraćemo 21. januara sa 'Sutjeskom' iz Foče, a isto tako dogovorena je utakmica i sa "Sutjeskom' z Nikšića 11. februara koja će biti glavna proba za utakmicu protiv 'Željezničara' u Kupu BiH koja je 18. februara", rekao je Maksimović.

Maksimović je naveo da zna da je pred njim i njegovim igračima dug i mukotrpan rad, ali ima vjeru i optimizam za ono što radi.

"Razlog mom optimizmu je dobra klima u svlačionici i želim da imamo jednu radnu atmosferu i kad počne prvenstvo biće sigurno uspona i padova, ali ako uradimo nešto više to će biti super", jasan je Maksimović.

Pripreme fk leotar2.jpg

Novi igrač je Amar Tahrić (2002. godište) koji dolazi iz češkog FK "Teplice" koji je bio u timu FK "Borac" iz Banjaluke kada je na klupi bio Maksimović i može da igra na nekoliko pozicija. U narednih nekoliko dana se očekuju još novih imena, a vratio se i Andrej Đurić. Tu je i Luka Knežević koji je trenirao dva mjeseca sa Leotarom i dolazi iz Druge HNL, a dijete je NK "Široki Brijeg".

Andrej Đurić, povratnik u redove trebinjskog premijerligaša, smatra da je u sastavu dosta dobrih mladih i iskusnih igrača i da uz dobar rad opstanak nije upitan.

"Pred nama su pripreme i to je najteži dio na početku. Moramo dobro da se pripremimo da budemo spremni za početak prvenstva i nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve", rekao je Đurić.