Orman.webp

​Modna influencerica Julia je podijelila bakin super jednostavan, ali "genijalan" trik koji će omogućiti da vaša odjeća nevjerojatno miriše i do 20 godina.

Kreatorka sadržaja na TikToku i Instagramu koja objavljuje pod korisničkim imenom @_boringbb_, tokom godina je od svoje bake primila mnogo poklona.

Ne samo da joj je baka poklonila svoje vintage spavaćice i haljine, već joj je i prenijela i neke korisne informacije o tome kako odložiti svoju odjeću, a pritom osigurati da duže miriše svježe.

Uz ovaj trik, ne samo da će vaša odjeća i odijevni predmeti mirisati nevjerojatno čak "20 godina", već vas ni neće puno koštati.

"Je l' još neko vadi one testere mirisa iz časopisa i stavlja ih u ladice kako bi vam odjeća lijepo mirisala? Ja sam to radila do prije nekoliko mjeseci. Neki dan sam bila u bakinoj kući, oblačila je svoj veš i izvukla komad sapuna. Pitala sam se 'zašto to imaš unutra?' a ona je rekla da tako održava da odjeća lijepo miriše", priča Julia.

"Navodno ako uzmete sapun, ovaj je od lavande, ali možete koristiti i miris pamuka ili bilo koji drugi, trajaće 15 do 20 godina. Nisam imala pojma, ali sam to isprobavala nekoliko mjeseci i nevjerovatno je. Moja odjeća miriše nevjerovatno. Svakako probajte", dodala je.

Julia je dodala da biste trebali provjeriti je li komad sapuna zamotan u papir, a ne u plastiku.

Nastavila je: "Kupite nenapadni sapun i provjerite je li zamotan u papir kako bi miris mogao da prolazi. Možete ih staviti u ormare i ladice. Sve će vrlo suptilno mirisati i trajaće puno godina."

Julijin snimak očito je impresionirao mnoge jer je brzo prikupio nevjerovatnih 549,4 hiljada pregleda. Mnogi korisnici željeli su da isprobaju ovaj trik, a drugi su otkrili da to rade već godinama, piše The Sun.