Badnjak.jpg

Dvojica srpskih dječaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi, "djeca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu".

- Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi - navodi Kancelarija.

Piše i da se oni u "ovom trenutku transportuju u Kliničko bolnički centar u Gračanici gdje će dobiti najbolju moguću njegu".

- Riječ je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi. Iako je više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "ovakav napad direktna posljedica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić".

- Zahtjevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć - piše u saopštenju.