Koncert pedje jovanovica trebinje 20235.jpg

Prisutne Trebinjce i mnogobrojne goste sa strane koji su došli na Trg slobode u Novu 2023. godinu uveo je Peđa Jovanović.

Pjevač koji je rođen u Njemačkoj, bio član grupe "Blizanci" i "Lexington band", od prije nekoliko godina samostalno nastupa, oduševio je sve prisutne.

"Želim vam uspješnu i radnu Novu godinu. Da ste mi živi i zdravi, a ostalo ćemo lako. Jedan je život, treba u njemu uživati, ali na normalan način", poručio je Jovanović.

Ređale su se pjesme ovog popularnog pjevača jedna za drugom "Mila", "Ja ću da i dalje da pišem pjesme", "Svirajte mi tiho tiše", "Dobro da nije veće zlo", "Potražiću oči nešto zelenije"..., a publika je pjevala zajedno sa pjevačem i plesala.

U ponoć je priređen vatromet.

Koncert pedje jovanovica trebinje 20236.jpg

I ove godine sa svih strana regiona stiglo je mnogo ljudi da u Trebinju proslave doček Nove godine. Iz Novog Sada na jug Republike Srpske došao je Aleksandar Obradović sa suprugom Aleksandrom. Prvi put je u Trebinju jer je čuo dosta lijepih stvari o gradu i nakon dugo vremena mu se ispunila želja da dođe.

Koncert pedje jovanovica trebinje 20232.jpg

"Čuo sam da je ovo jedan prelijep, izuzetno očuvan grad, sa jako gostoprimljivim ljudima i blagom klimom. Ima ovdje puno toga da se vidi u gradu i okolini. Prvo što smo obišli bila je Hercegovačka Gračanica sa koje se vidi cijeli grad kao na dlanu. Odozgo je predivna panorama, a još ćemo posjetiti Tvrdoš, Blagaj, Mostar... Imamo samo lijepe riječi za Trebinje i isplanirali smo da naredne godine kada moji roditelji slave 50 godina braka da im uplatimo produženi vikend u Trebinju. To smo odlučili kad smo došli ovdje jer smo dolaskom shvatili koliko je ovdje lijepo, a pogotovo što moj otac ima samo lijepe riječi za Hercegovinu jer je davnih 60-ih godina proveo svoj vojni rok u Hercegovini", pun emocija kaže Obradović.

Iz Pala je došla Jovana Samardžija sa svojim društvom i ostaće tri dana u Trebinju. Razlog njihovog dolaska je zato što nema snijega u Palama pa su odlučili da idu na jug, gdje je blizu more i izabrali su Trebinje.

Koncert pedje jovanovica trebinje 20233.jpg

"Neki od nas nikad nisu bili u Trebinju ili smo samo prošli. Želja nam je da vidimo kako Trebinje izgleda, da ga obiđemo, a čuli smo da ima organizovan doček Nove godine tako da je to još jedan razlog. Tu su i kršni Hercegovci, a dobro je vino i neizbježna je i kafa pod platanima", sa osmijehom na licu govori Samardžija.

Iz Bara je stigla i Margareta Radović sa svojom porodicom i kumovima.

Koncert pedje jovanovica trebinje 20231.jpg

"Trebinje je lijep grad i uvijek mu se rado vraćam. Blizu je i odlučili smo da ove godine malo promijenimo. Kad imamo vremena dođemo ovdje, a i program je zanimljiv. Slušali smo Borisa Režaka, a sada Peđu Jovanovića i obojica su vrsni pjevači. Kratko smo vijećali da dođemo ovdje i nas sedmoro smo se odmah usaglasili. Ovdje nas privlači mir, tišina, narod, grad je lijep, imam osjećaj kao da sam u mom gradu", rekla je Radović.