Sveti vukasin fondacija1.jpg

Fondacija Sveti Vukašin organizuje humanitarni Božićni bazar 6. januara u ulici Jovana Dučića. Ovo je treći put da se organizuje ova manifestacija, a pripreme su u toku.

Prema riječima Milice Mandić, bazar će se održati u dva termina od 8.00 do 12.00 časova i od 18.00 do 22.00. Biće tu raznovrsna ponuda, od slatkog i slanog programa do posnog i mrsnog sadržaja.

"Osim hrane, imaćemo cvijetne aranžmane za vrata, stolove, poklon Božićne pakete, Božićnu pšenicu, proizvode naše Fondacije (sokove, džemove, sireve iz ulja). Imaćemo u ponudi i kokice, a pravićemo i palačinke. Djecu će zabavljati Velo klovn, tu će biti i avanture sa Slobom vitezom, a okitićemo dvije jelke i badnjak. Obezbijedili smo tor sa životinjama koji će biti kod Turističke organizacije. Stolovi će biti sa obje strane, a na sredini ulice biće veliki sto na kome će biti najljepši aranžmani, kolačići, kiflice, kroasani, a naši sugrađani će imati priliku da popiju kuvano vino i čaj. Na bazaru ništa neće imati cijenu, a ljudi će davati dobrovoljan prilog koliko misle da nešto vrijedi", rekla je Mandić.

Fondacija broji oko 250 članova među kojima su ženski i muški članovi i zajedno se trude da ovaj bazar bude što uspješniji, dekorativniji i ljepši. Pripremili su razne sadržaje kako bi što više prihoda ostvarili za socijalno ugrožene porodice.

"Preobraženski i Božićni bazari su nam glavni izvor prihoda pored dobrotvornih kutija. Cilj Preobraženskog bazara bio je skupiti novac za ogrijev, a za Božićni ćemo osmisliti za koju svrhu će biti namijenjen. Zahvaljujemo se svima koji nam pomažu i imamo dosta neimenovanih pojedinaca i preduzeća koja ne žele da se spominju kad objavljujemo naše akcije na Fejsbuku ili Instagramu, ali mi isto pišemo i molbe jer je vrijednost akcije velika", istakla je Mandić.

Sveti vukasin fondacija2.jpg

Student Kristina Paovica je u Fondaciji Sveti Vukašin dvije godine.

"Bavimo se humanitarnim radom i biti u Fondaciji je lijep osjećaj, samim tim što smo u mogućnosti da možemo pomoći drugima. Tu su i druženja, stičemo nova prijateljstva i u Fondaciji mi je lijepo", poručila je Paovica.

Fondacija Sveti Vukašin će za Božić podijeliti pakete za 70 socijalno ugroženim porodicama. U svakom paketu će po članu porodice biti po kilogram pečenja i kolača, sira, litar ulja, šećera, kafa.