Kk leotar trebinje.jpg

U 9. kolu Prvenstva BiK KK "Leotar" u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" večeras od 19.00 časova dočekuje KK "Sloboda" iz Tuzle. Pogled na tabelu govori da je domaćin na četvrtom mjestu sa pet pobjeda, a gosti imaju pobjedu manje i nalaze se odmah iza Trebinjaca.

Obje ekipe su vezale dva uzastopna trijumfa jer je Leotar pobijedio kući KK "Mladost", a u gostima KK "Promo", dok je Sloboda bila bolja od KK "Posušje" i KK "Bosna Rojal".

Na klupi Trebinjaca Marko Ičelić će predvoditi svoju ekipu na čelu sa Aleksićem, Ninkovićem koji je briljirao u prošloj utakmici, Albijanićem, Šakotićem, Anđušićem, N. Đurasovićem, Milanovićem u šestu, a treću uzastopnu pobjedu.

S druge strane, Nedim Džemić predvodi ekipu u kojoj je kapiten iskusni Lelić, zatim Skot , Alikadić, Tejli, Narančić, Gutić, Omerović kao i Jevtić koji je u prošloj sezoni branio boje Leotara.

Biće to zanimljiv okršaj starih košarkaških znanaca, a u reketu će se voditi borba između dva centra koja su prošle sezone branili suprotne tabore jer sada Draško Albijanić brani boje Leotara (u prošloj sezoni bio član Slobode) i Nikole Jevtića koji sada igra u Slobodi (u prošloj sezoni igrao u dresu Leotara).

Ovo je posljednja košarkaška utakmica u ovoj uspješnoj kalendarskoj godini i zato uprava i igrači trebinjskog premijerligaša pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu u dvoranu i bodre svoje ljubimce do nove pobjede. Sudijsku trojku na ovom susretu čine Ivan Miličević, Hrvoje Ćavar i Vladimir Marić.