Berkovici.jpg

Savjet ministara donio je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici odluku o izdvajanju 1.000.000 KM za pomoć i podršku u saniranju posljedica razornog zemljotresa u opštini Berkovići.

Odlukom, koja je donesena na prijedlog Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, sprovodi se zaključak Predsjedništva BiH sa 27. redovne sjednice, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Opština Berkovići obavezana je da dostavi izvještaj o utrošku sredstava Ministarstvu bezbjednosti.

Savjet ministara donio je odluku o preraspodjeli sredstava iz budžeta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice iz granta "Finansiranje prava iz Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma" u budžet Fonda za povratak BiH u iznosu 2.000.000 KM.

Ova sredstva biće u funkciji realizacije projekata za ostvarivanje prava iz Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma koje odobri Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH.

Ranije su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica, Sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske, Vlada Brčko distrikta i Fond za povratak BiH potpisali Sporazum o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa sedam