Zok leotar turnir mirko butulija.jpg

U organizaciji OK "Radnički Blasters" u Beogradu je održan 4. Memorijalni turnir u odbojci posvećen Mirku Butuliji koji je tragično izgubio život u 42. godini.

ŽOK "Leotar" je sa zadovoljstvom prihvatio poziv prijatelja iz Beograda da i ove godine, 4. put zaredom, učestvujemo na turniru posvećenom Trebinjcu i Hercegovcu, Mirku Butuliji.

Osim OK "Radnički Blasters" i ŽOK "Leotar", na turniru su učestvali OK “Dunav” Beograd i OK “Obilić” Beograd.

Prvo mjesto osvojio je domaćin — OK "Radnički Blasters", pobijedivši u finalu OK "Obilić" Beograd. U utakmici za treće mjesto ŽOK "Leotar" je izgubio od OK "Dunav".

MVP turnira je Katarina Popić — reprezentativka Srbije, član pobjedničke ekipe, inače odbojkašica ponikla u Brčkom. Sve ekipe iz Beograda u svom sastavu imaju puno kvalitetnih odbojkašica iz Srbije, BiH i inostranstva.

Na turniru je bio i proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić.

Inače, Butulija je bio veliki prijatelj Odbojkaškog kluba „Radnički Blasters“, jedan od najzaslužnijih za njegov napredak i opstanak. Bio je jedan od onih koji je ostvarivao uspjehe, unapređivao rad institucija na čijem je čelu. Za pet godina, koliko je vodio Auto-moto savez Srbije, očuvao je sistem kompaktnim i profitabilnim i poboljšao ugled ove organizacije u srpskim i međunarodnim okvirima.

U 2014. godini, Butulija je izabran za predsjednika Rukometnog kluba “Crvena zvezda”. Klub ostaje u ligi, ali i poslije dužeg vremena finansijski stabilan. Obavljao je i funkciju potpredsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Prvi put u istoriji kao predstavnik sa Balkana, Butulija je 2017. godine izabran za člana Upravnog odbora FIA regije 1.