Policija srpske.jpg

Iako novembar predstavlja uvertiru u predstojeće decembarske i januarske praznike, na području Policijske uprave Trebinje je ovaj mjesec protekao mirnije nego isti period u ranijim godinama jer su u opadanju narušavanje javnog reda i mira te broj krivičnih djela, dok su zbog pojačanih akcija zloupotrebe narkotika i krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja u porastu.

Ovakvim stanjem je zadovoljan i načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa, koji je na pres-konferenciji istakao da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće, ali je i sam nezadovoljan činjenicom da je u Bileći dva puta gorio ugostiteljski objekat "Kafanica".

"Kod ovog ugostiteljskog objekta je zadnjim uviđajem utvrđeno da je jedno lice djelovalo podesnim alatom na vrata sa sjeverne strane objekta i ušlo, podmetnuvši požar u dijelu separea, a bilećka policija preduzima mjere radnje na identifikovanju i otkrivanju navedenih počinilaca krivičnih djela", istakao je Laketa, napominjući da objekat nije imao video-nadzor.

On se osvrnuo i na ljetošnju paljevinu automobila novinarke RTRS Nataše Miljanović Zubac i naveo da su tu preduzete sve istražne mjere i radnje, utvrđeno je da je vozilo posuto zapaljivom smjesom i zapaljeno, a u toku su određena vještačenja koja još traju.

"Mi ćemo nastaviti da aktivno sprovodimo sve mjere i radnje dok se taj događaj ne rasvijetli", dodao je Laketa.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje je precizirao da je u novembru evidentirano 12 zloupotreba opojnih droga, devet prekršaja i tri krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa, a sve to su rezultati pojačanih akcija i preduzetih mjera i radnji.

"Oduzeta su 33 kilograma opojne droge marihuana i jedna stabljika biljke kanabis", dodao je Vukoje.

Miodrag Janković, načelnik Sektora policije PU Trebinje, zadovoljan je stanjem javnog reda i mira, a značajno je što nije bilo narušavanja u većem obimu sa učešćem od pet ili više lica.

"U ovom periodu policijski službenici su u 19 slučajeva upotrijebili sredstva sile, i to nad 21 licem, od kojih je protiv njih pet podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, desetorici su uručeni prekršajni nalozi, a protiv tri lica su podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka", precizirao je Janković, dodajući da se u novembru ove godine dogodila jedna saobraćajna nezgoda više nego u istom mjesecu lani, ali, srećom, nije bilo mrtvih.