S ljubavlju hrabrim srcima 2022.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan na donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima, ističući da je oko milion KM do sada prikupljeno u ovoj akciji.

"Promovišući vrijednosti i humani odnos ljudi koji su spremni da pomognu ovo društvo pokazuje da nije izgubilo dušu", rekao je Dodik večeras novinarima u Banjaluci i istakao da je cilj večerašnje akcije obezbijediti sredstva za nabavku 11 inkubatora.

Dodik je rekao da je namjera da se u ovoj akciji za porodilišta u Republici Srpskoj i za porodilište u Kosovskoj Mitrovici obezbijede transportni inkubatori za prijevremeno rođenu djecu i ona koja imju eventualno neke kompikacije, kako bi imali sigiran transport do najvažnijih centara u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci ili u Tiršovu kliniku u Beogradu.

Predsjednik Srpske kaže da postoji namjera i da jedan inkubator bude doniran nekom od porodilišta u FBiH ukoliko bude sredstava, od kojih je dio već prikupljen.

On je zahvalio svima koji učestvuju u ovoj akciji, kao i medijima koji su joj dali značaj.

U Banjaluci je sinoć održano donatorsko veče posvećeno nabavci transportnih inkubatora za porodilišta u Republici Srpskoj, a pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika.