Kvs leo.jpg

Plivači Kluba vodenih sportova /KVS/ „Leotar“ učestvovali su na Otvorenom prvenstvu u plivanju u Sarajevu za sve uzrasne kategorije za 2022. godinu i osvojili su sedam medalja.

Jovan Vukoje je postao vicešampion države u omladinskoj konkurenciji u disciplinama 200m delfin, 200m leđno i 400m mješovito a bronzanom medaljom se okitio na 400m mješovito, Igor Kundačina u kadetskoj kategoriji se okitio sa dvije bronzane medalje u disciplinama 400m mješovito i 200m mješovito, dok je Vuk Danojlić postao vicešampion države u seniorskoj kategoriji na 200m prsno.

„Prezadovoljni smo isplivanim rezultatima i osvojenim medaljama naših plivača na prvenstvu u Sarajevu. Na vrhunskom nivou su predstavljali naš grad i klub i čestitam im na tome. Iz takmičenja u takmičenje rezultatski napreduju a to su potvrdili i na prvenstvu u Sarajevu. Do kraja godine nam je u planu da odemo na još jedan plivački miting i da sa tim takmičenjem završimo najuspješniju takmičarsku godinu za naš klub“, ističe Veljko Piljević, trener u KVS „Leotar“.

Na prvenstvu je uestvovalo 328 takmičara iz 26 klubova iz Srbije, Hrvatske i BiH.