Pk leotar uzice.jpg

Članovi Plivačkog kluba „Leotar“ učestvovali su na Međunarodnom plivačkom mitingu „Sloboda Open“ u Užicu, koji je održan juče u organizaciji Plivačkog kluba „Sloboda“ iz Užica.

Trebinjski plivači osvojili su pehar za drugo mjesto u ekipnom plasmanu, trinaest zlatnih, osam srebrnih i devet bronzanih medalja, a Kristina Turnić nagrađena je peharom za najbolju plivačicu u svojoj kategoriji.

Zlatne medalje osvojili su Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara delfin, Luka Berak u disciplini 50 metara slobodno, Luka Đurić u disciplini 50 metara delfin, Kristina Turnić u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara delfin, Sara Ratković u disciplini 50 metara slobodno, Marija Kurtović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno, Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno, štafeta 4 x 50 metara slobodno u sastavu Lara Pujić, Sara Ratković, Marija Kurtović, Kristina Turnić.

Srebrne medalje osvojili su Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara slobodno, Damjan Bokun u disciplini 50 metara leđno, Luka Berak u disciplini 50 metara leđno, Lena Radulović u disciplini 50 metara slobodno, Lara Gajić u disciplini 50 metara leđno, Lara Pujić u disciplini 50 metara prsno, Sara Ratković u disciplini 50 metara prsno, Nina Brković u disciplini 50 metara delfin.

Bronzane medalje osvojili su Aleksa Bogdanović u disciplini 50 metara slobodno, Aleksa Bovan u disciplini 50 metara leđno, Nikola Bubalo u disciplini 50 metara prsno, Matija Ateljević u disciplini 50 metara delfin, Andrej Kisin u disciplini 50 metara delfin, Lara Pujić u  disciplini 50 metara slobodno, Nevena Mek Dermot u disciplini 50 metara slobodno, Ines Radulović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara delfin.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 14 klubova iz Srbije i Republike Srpske, sa 209 takmičara od čega je 133 u muškoj i 76 u ženskoj konkurenciji.