Politika snsd.jpg

Presjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će Narodna skupština Republike Srpske u srijedu, 21. decembra izabrati novu Vladu Srpske koja treba da obezbijedi kontinuitet u razvoju Srpske i njenu stabilnost.

 


Dodik je rekao da je na današnjem sastanku stranaka članica vladajuće koalicije dogovoreno da nova Vlada Srpske radi na obezbjeđivanju kontinutiteta sigurnosti radnih mjesta, da sarađuje sa okruženjem, vodi računa o novim projektima u energetici.

On je naveo da će u Vladi Srpske koja ima 16 ministarstava biti oko 10 novih imena, među kojima su i oni koji nisu u političkim partijama.

“Imamo listu sastava vlada, ali o tome će saopštavati mandatar”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

On je naveo da će konsultacije biti nastavljene suta i prekosutra kako bi što bolje pripremili sjedicu Narodne skupštine Srpske.

Višković: Želim kvalitetan sastav Vlade

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da ima sastav vlade i da traga za još dva imena, jer želi da dobije što kvalitetniji kadar.
“Želimo da imamo kvalitetan sastav i zato obavljamo konsultacije. Pred nama su izazovna vremena i moja su očekivanja da u narednom periodu radimo još bolje i da lakše prevaziđemo sve poteškoće, za dobrobit građana Republike Srpske”, rekao je Višković novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

“Izazovno je vrijeme pred Vladom Srpske i svjesni smo te činjenice. Pokušavam da okupiti kabinet koji će na adekvatan način odgovoriti na to”, rekao je Višković.

Višković je dodao da je zadovoljan funkcionisanjem Vlade Srpske u prethodne četiri godine, te da se nada da će u narednom periodu biti još bolje.

On se zahvalio predsjednicima stranaka za podršku Vlade Srpske. ,

ČubrilovićNaš poslanički klub je potpuno jedinstven

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je poslanički klub ove stranke potpuno jedinstven i da priče o raskolu predstavljaju spinovenje.
“Što se tiče raskola, to je sve spinovanje. Klub je potpuno jedinstven”, rekao je Čubrilović na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka stranaka članica vladajuće koalicije.

On je povodom pisanja pojedinih medija istakao da nema ni razloga niti indicija da bi moglo biti problema u vezi s tim.