Nikoljdanski koncert 20224.jpg

U sali Muzičke škole održan je tradicionalni "Nikoljdanski koncert" na kome su nastupali najmlađi đaci - hor pripremnog razreda i učenici prvog i drugog razreda na svim odsjecima.

Publici su se u četrdesetminutnom koncertu predstavili učenici sa odsjeka harmonike, klavira, gitare, viole, violine, violončela i flaute.

Prema riječima direktora Muzičke škole Dušanke Babić, nikoljdanskom koncertu je nastupilo oko 50 učenika.

"Ovo je većini učenika prvi nastup i sigurno će ga pamtiti. U Muzeju Hercegovine ćemo održati koncert 21. decembra, a to će biti veče harmonike. Novogodišnki koncert će biti održan 24. decembra u Kulturnom centru gdje će se predstaviti horovi, solisti, kamerna muzika - oko 200 čenika će izaći na scenu", rekla je Babićeva.

Nikoljdanski koncert 20222.jpg

Svake godine najviše aplauza, simpatija, osmijeha i radosti dobije hor pripremnog razreda. Ove godine on se predstavio sa tri pjesme - "Molimo za finu tišinu", "Nikoljdan" i "Tike, tike, tačke".

Nastavnik pripremnog razreda i rukovodilac hora pripremnog razreda Muzičke škole Jovana Marić kaže da su se oni marljivo pripremali cijelo polugodište za ovaj i novogodišnji koncert.

Nikoljdanski koncert 20223.jpg

Nikoljdanski koncert 20221.jpg