Slava dan fakulteta fpm tb1.jpg

Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju obilježio je danas krsnu slavu - Sveti Jovan Damaskin i Dan fakulteta, a tim povodom dodijeljene su dekanove nagrade, plakete i zahvalnice zaslužnim pojedincima.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menaddžment Obrad Spaić rekao je novinarima da ovaj fakultet obrazuje diplomirane inženjere industrijskog inženjerstva i menadžmenta i diplomirane inženjere industrijskog inženjerstva za energetiku.

Spaić je zahvalio rektoru Univerziteta u Istočnom Sarajevu MIlanu Kuliću, Gradskoj upravi Trebinje i privrednim subjektima na podršci u radu fakulteta, zahvaljujući kojima je ova visokoškolska ustanova ove godine napravila značajne uspjehe.

Kulić je čestitao dekanu, profesorima i studentima krsnu slavu, te izrazio zadovoljstvo radom ovog fakulteta.

"Univerzitet mora da učini još veći napor da privučemo veći broj studenata na fakultet", rekao je Kulić i zahvalio gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću koji je pokazao senzibilitet prema ovom fakultetu, te ocijenio da je uz podršku grada budućnost Fakulteta svijetla.

Slava dan fakulteta fpm tb2.jpg

Ćurić je rekao da je ovaj Fakultet od velikog značaja za grad Trebinje i Republiku Srpsku, te istakao da se Gradska uprava trudi da podrži rad ove visokoškolske ustanove.

"Veliki broj svršenih studenata nalazi se na ključnim pozicijama u Trebinju i Republici Srpskoj. Od ove godine smo uveli da svi studenti koji imaju bolji prosjek od ostalih dobijaju stipendiju, bez obzira odakle dolaze", rekao je Ćurić.

On je dodao da studenti imaju mogućnost i besplatnog korištenja zatvorenog bazena i drugih usluga koje grad Trebinje pruža, te dodao da će se saradnja u budućnosti podići na viši nivo.

Među dobitnicima plakete, najvišeg priznanja Fakulteta koja se dodjeljuje za poseban doprinos u radu Fakulteta je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković kome će plaketa naknadno biti uručena.

Slava dan fakulteta fpm tb3.jpg

Proslavi krsne slave i Dana Fakulteta za proizvodnju i menadžment prisustvovale su brojne zvanice iz akademskog, društvenog i političkog života grada