Vaterpolo turnir trebinje5.jpg

Na zatvorenom olimpijskom bazenu finalnom utakmicom u kojoj je PVK "Jadran" iz Herceg Novog pobijedio VK "Primorac" iz Kotora rezultatom 14:3 završen je trodnevni vaterpolo turnir "Olimpijske nade".

Treće mjesto osvojio je PVK "Budva" koji je rezultatom 7:3 bio bolji od VK "KPK" sa Korčule.

Direktor PVK "Jadran" iz Herceg Novog Miloš Mračević je dvostruko zadovoljan i srećan jer su mali vaterpolisti iz 12 klubova uživali u trodnevnom turniru sa odigranih 36 utakmica.

"Suguran sam da su svi učesnici, pored medalja i odličja, stekli jedno novo sportsko iskustvo i prijateljstva. Isto tako, vidjeli su jednu novu vaterpolo destinaciju i svi zajedno smo imali priliku da uživamo u vaterpolu. Zahvaljujem se svim ekipama na fer i sportskoj borbi", rekao je Mračević.

On se zahvalio JU 'Bazeni' i Gradu Trebinju što su napravili jedan važan korak za vaterpolo u našem gradu.

"Čestitam ekipi 'Leotara' koja je dostojno branila boje kluba i grada sa željom da nakon ovog turnira budu još posvećeniji vaterpolu, jer ovaj sport u Trebinju ima veliki potencijal. U nama su pronašli pravog prijatelja i u budućnosti će naši klubovi još više da sarađuju. Čestitam i svojim momcima i trenerima u klubu što su tokom turnira bili dominantni, apsolutni pobjednici", jasan je Mračević.

Vaterpolo turnir trebinje8.jpg

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković je naglasio da mu je bilo izuzetno zadovoljstvo što je Trebinje bilo domaćin turnira "Olimpijske nade".

"Nama je ovo dobar pokazatelj da Trebinje može odgovoriti ovakvom zadatku i u narednom periodu očekujemo da ćemo imati jače turnire i u seniorskoj kategoriji. Trebinje postaje prepoznatljivo i po vodenim sportovima, a nama je je ovaj turnir važan da se što više razvija i naš vaterpolo klub. Isto tako bitna nam je i saradnja sa komšijskim 'Jadranon' iz Herceg Novog kao i sa ostalim klubovima iz regiona jer možemo dosta učiti od njih", kazao je Bošković.

NAJBOLJI POJEDINCI

Najbolji golman turnira je Ognjen Popović iz VPK "Aqvatik verde" iz Podgorice. Najbolji strijelac sa 28 golova je Andrija Subotić iz PVK "Jadran" iz Herceg Novog, odakle je i najbolji igrač Aleksa Ivović.

Vaterpolo turnir trebinje6.jpg

Vaterpolo turnir trebinje9.jpg

Vaterpolo turnir trebinje7.jpg

Ekipa VK "Leotar" igrala je van konkurencije kao i VK "Radnički" iz Kragujevca jer je ovaj turnir bio za ekipe iz Crne Gore i Hrvatske.

Nakon odigranog turnira trener Trebinjaca Nikola Lješković je istakao da je prezadovoljan rezultatom jer je njegovim momcima ovo prvo takmičenje.

"U grupi smo osvojili četvrto mjesto sa dvije pobjede i tri poraza, a nakon toga smo pobijedili i Radnički. Sve je to mnogo bolje nego što smo očekivali i što smo se nadali. Mi smo osnovani prije godinu dana i VK 'Jadran' nam je maksimalno izašao u susret što se tiče trenerskog kadra, njihove pomoći da budemo u njihovom sistemu takmičenja za mlađe kategorije što bi nam mnogo znači, jer ćemo tu sticati mnoga iskustva", rekao je Lješković.

VK "Leotar": Đurić, Đuzelović, Grgurević, Papović, N. Begenišić, Tasovac, Lučić, Bašić, Bajčetić, Dursu, Tamindžija, Miladinović, Džonlez, S. Begenišić, Milivojević, Vučinić, Ćurić, Kurtović. Trener: Nikola Lješković.

Vaterpolo turnir trebinje4.jpg

Organizatori turnira su bili Grad Trebinje, Javna ustanova „Bazeni“ Trebinje i Plivački vaterpolo klub „Jadran“ Herceg Novi. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH.