ulica vuka karadzica parkiranje vozila.jpg

Dio ulice Vuka Karadžića u Luču školski je primjer svakodnevnog nerviranja vozača zbog svojih kolega koji neodgovornim parkiranjem vozila u jednoj saobraćajnoj traci stvaraju gužvu.

Da mogu, vozilom bi ušli u oftalmološku ambulantu, da kupe pecivo u pekari ili meso u mesnici, odigraju tiket. Najsrećniji bi bili kada bi dijete mogli da vozilom uvedu na čas stranog jezika i da dok on traje - popiju čaj u obližnjem kafiću. Kako je ovo nemoguće, pronašli su rješenje - upale četiri migavca i vozilo parkiraju u saobraćajnu traku.

Ovaj problem u samom centru grada traje već godinama i izgleda da za njega niko nema rješenje. Postalo je normalno da u ulici u Luču čekate i po nekoliko minuta da bi zaobišli parkirana vozila. Najčešće nije u pitanju jedno vozilo već više njih, pa je problem još veći.

Naši sugrađani ukazuju i na nepoštovanje saobraćajnih znakova. Kažu da je gužva na raskrsnici ulica Vuka Karadžića i Vojvode Stepe Stepanovića rezultat nesavjesnih vozača.

"Saobraćajni znakovi jasno kažu da iz pravca Gradske uprave možete vozilom da skrenete samo desno u ulicu Stepe Stepanovića, a iz pravca Luča, takođe, samo desno prema Palati pravde. To malo ko poštuje i onda se stvaraju saobraćajne gužve. Čak sam primijetio i da iz ulice Vojvode Stepe Stepanovića skrenu prema Gradskoj upravi i obližnoj apoteci, iako je to jednosmjerna ulica. Jedino rješenje je video nadzor te raskrsnice, kao i dijela ulice u Luču, inače se ovo drugačije ne može riješiti. Pa ko prekši neka plati", kaže jedan Trebinjac.

ulica.jpg