brako prikolica.jpg

Da li se sjećate “Brako prikolice”? Ako ste rođeni u Jugoslaviji – sigurno. Ovakvu vrstu prilikolice mogli ste da zakačite za svog stojadina, ladu ili fića i krenete na godišnji odmor gdje god poželite. Čvrsta struktura prikolice bi se razmontirala i stvorila bi stamene zidove, a oko nje bi se podiglo šatorsko krilo.

Fotografije te prikolice postaju viralne na društvenim mrežama, uglavnom u onom kutku interneta koji se bava “lijepim, starim vremenima”, i “kako je nekad bilo bolje” temama i za čas je postala hit na Fejsbuku.

“Čuvena Brako prikolica! Imali smo jednu u kojoj smo uživali i na ljetovanju i tokom ljeta kod kuće!”, ;”Brako” prikolica, naš najudobniji apartman, odmor godišnji, pravac Tuzla ili Grčka, familijarno, djeca u prikolicu a mi pod tendu. Bila su to prekrasna vremena”; “Naš “Fićo” je vukao ovu “Brako” prikolicu. Kako smo bili ponosni, kao da smo u hotelu sa 5 zvjezdica.” samo su neki od nostalgičnih komentara na društvenim mrežama, prenosi City magazin.

Ako ste jugonostalgični, nostalgični, ili prosto volite retro, niko vam ne brani a i ne omogućava da i dalje ovako ljetujete i putujete. Brako se i dalje prodaje na svim mogućim oglasima i kupujem-prodajem sajtovima, a danas se polovna može naći za 150 evra pa naviše.