3268216_lukabojovic_ls-s.jpg

Siniša Petrić, zvani Zenica, koji je 12. februara 2012. zajedno s Lukom Bojovićem uhapšen u jednom restoranu u Valensiji, tokom naredne nedjelje trebalo bi da iz Španije bude prebačen u Trebinje. Kako izvor Kurira otkriva, Petriću je ostalo da dosluži još tri godine i 10 mjeseci zatvora i navodno će na njegovu molbu tu kaznu služiti u Bosni i Hercegovini.

- Siniša Petrić u Španiji je osuđen na 15 godina zatvora. Za njim je u vrijeme hapšenja bila raspisana potjernica Srbije jer je pobjegao iz zatvora tokom služenja kazne za dva razbojništva. Pošto je stekao uslov da bude pušten iz zatvora u Španiji, kao i Luka Bojović, koji se prethodne nedjelje vratio u Beograd, Petrić je podnio molbu da ostatak kazne koji mu je ostao odsluži u Trebinju - objašnjava naš sagovornik.

Kako otkriva, spekuliše se da mu je taj zahtjev prihvaćen i da je sve spremno za njegovo izručenje.

Pobjegao iz zatvora

Siniša Petrić je inače bio osuđen na 15 godina, ali je 1999. pobjegao iz zatvora Dubrava. Srpsko pravosuđe je za njim 2000. godine raspisalo potjernicu, po kojoj je 2003. uhapšen u Njemačkoj, u Frankfurtu. Poslije ekstradicije u Srbiju Petrić je smješten u zatvor u Sremskoj Mitrovici, iz kog se udaljio tokom slobodnog vikenda, s kog se nije vratio 2007.

- O njemu se ništa nije znalo, dok ponovo nije uhapšen u društvu Luke Bojovića u Valensiji - podsjeća sagovornik Kurira i dodaje da je Petrić važio za člana kriminalne grupe Marinka Magde, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Osim Petrića, s Bojovićem su u restoranu u Valensiji u februaru 2012. uhapšeni i odbjegli pripadnik zemunskog klana Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, kao i Vladimir Mijanović.

Milisavljević je, podsjetimo, pravosnažno u Srbiji osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog zločina zemunskog klana i učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića. Njegovo ime je na potjernici Srbije od marta 2003.

- Španski sud kaznio ga je sa 21 godinom zatvora, ukoliko se dogodi da i on bude izručen Srbiji, biće sproveden direktno u zatvor, ali će imati mogućnost da traži ponavljanje postupka za zločine za koje je osuđen jer mu se sudilo u odsustvu - objašnjava sagovornik Kurira.

"Mi smo vojnici"

Četvrti uhapšeni s Bojovićem u Valensiji bio je Vladimir Mijanović, inače njegov kum. On je u Španiji bio osuđen na pet godina i kaznu je odslužio. Prema pisanju španskih medija, policija je prvo locirala njega, pošto se nije odvajao od Bojovićeve supruge Barbare. Prateći njega, španski policajci su došli do restorana u kom su četiri prijatelja sjedala i večerala.

- Nisu odmah ušli u restoran, lutali su po Valensiji kako bi zavarali trag, sve dok nisu stigli u restoran u centru grada pod nazivom "La bodega de la paz". Policija ih je pustila da jedu, a poslije deserta osam agenata je prišlo stolu i zatražilo dokumentaciju. Luka Bojović je naredio na srpskom jeziku ostalima da daju i izgovorio: "Mi smo vojnici". Prije izlaska iz restorana Luka je na stolu ostavio 400 evra za račun - posvjedočili su agenti, a prenijeli španski mediji.