zatvoreni olimpijski bazen trebinje7.jpg

Trebinje će od 9. do 11. decembra biti domaćin vaterpolo turnira na kojem će učestvovati 12 ekipa iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH.

Organizatori turnira su: Grad Trebinje, Javna ustanova "Bazeni" Trebinje i Plivački vaterpolo klub „Jadran“ Herceg Novi.

Miloš Mračević, direktor Plivačkog vaterpolo kluba „Jadran“ iz Herceg Novog, kaže da je riječ o vaterpolo turniru „Olimpijske nade“ koji se već godinama organizuje i koji okuplja najbolje ekipe iz regiona.

„Došli smo na ideju da sa našim sportskim prijateljima iz Trebinja po prvi put organizujemo ovaj turnir na zatvorenom bazenu u ovom gradu. Na turniru će da učestvuje 12 ekipa iz regiona. Pored Trebinja i Herceg Novog stižu nam sportski prijatelji iz Kragujevca, Podgorice, Nikšića, Budve, Kotora, Korčule, dvije ekipe iz Splita... Siguran sam da će od petka do nedjelje, u 36 utakmica svi ljubitelji vaterpola u Trebinju uživati. Veliko hvala Gradu Trebinju što su na ovu ideju pozitivno reagovali i nadam se da će ovo biti dobar početak saradnje naših klubova, kao i promocije ovog sporta, sada kada Trebinje ima ovaj predivan objekat“, istakao je Mračević.

Bojan Okuka, direktor JU „Bazeni“ je rekao da je ovaj turnir izuzetno važan za dalji razvoj vaterpola u Trebinju, ali i za turističku promociju našeg grada.

„Vaterpolo klub 'Leotar' po prvi put nastupa na ovom turniru. Pozivam sve građane Trebinja da uživaju i da podrže naše i ostale mlade vaterpoliste uzrasta od 2011. godište i mlađi“, naveo je Okuka.

Vladimir Gojković, selektor Vaterpolo reprezentacije Crne Gore i trener u Vaterpolo klubu „Jadran“ Herceg Novi je podsjetio na odlične uslove za treniranje na zatvorenom bazenu, jer je već tri puta bio sa seniorskom reprezentacijom na pripremama u Trebinju.

„Ovaj turnir je odlična prilika da se promoviše vaterpolo u Trebinju, pored treninga koji su počeli na zatvorenom bazenu, da budu i turniri, što će sigurno zainteresovati djecu da upišu ovaj sport", istakao je Gojković.

Ulaz na turnir je besplatan, a svečano otvaranje je u petak, 9. decembra sa početkom u 9 časova.