Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Dom učenika proslavio krsnu slavu

Slava dom ucenika.jpg

Lomljenjem slavskog kolača i trpezom ljubavi, trebinjski Dom učenika danas je proslavio svoju krsnu slavu – Vavedenje Presvete Bogorodice.

Direktor ove javne ustanove Miro Gredo kazao je da je ove godine u Domu učenika smješetno 111 djece iz istočne Hercegovine, što je rekordan broj u posljednjih nekoliko godina.

„Veoma je bitno to da ova djeca imaju odlične uslove u domu. Zahvalio bih se Gradu Trebinju, koji sufinansira Dom učenika pored Ministarstva prosvjete i kulture RS, ali i javnim ustanovama u Trebinju sa kojima imamo odličnu saradnju i trudimo se da djeci obezbijedimo što bolje uslove za život u našem gradu. Ono na šta smo posebno ponosni jeste to da je Dom učenika prvi javni objekat ovog tipa u BiH koji je uradio i kategorizaciju, što je potvrda kvaliteta i opremljenosti ovog objekta“, rekao je Gredo.

On je dodao da kategorizacija nije satisfakcija samo njima koji rade u ovoj ustanovi, već i potvrda kvaliteta roditeljima i starateljima koji odluče da pošalju svoju djecu u školu u Trebinje.

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje istakla je da Gradska uprava ima mnogo razloga zbog kojih pomaže i finansira trebinjski Dom učenika.

„Ako nemamo problem sa smještajem u ovoj ustanovi, ako nemamo problem u rukovođenju, u saradnji sa školama to znači da Dom učenika radi izvanredno. Potvrda za to je što je dom ove godine, zaluženo, dobio status hotela sa dvije zvjezdice. Znamo da ovdje osim učenika iz cijele istočne Hercegovine, posebno tokom ljeta budu smješteni i sportisti, horovi, članovi orkestara, televizijskih ekipa, umjetnici i mnogi ljudi koji sarađuju sa Gradskom upravom i svi su oni jako zadovoljni uslovima. Istakla bih i to da je ovaj dom po broju učenika drugi u Republici Srpskoj, samo Banja Luka prednjači a znamo kolika je brojnost stanovništa ovog grada i njegove okoline“, navela je Skočajić.

Napomenula je da u ovom domu imaju i osmokrevetne sobe, ali u njima borave maksimalno četiri učenika, te da su uslovi za život i rad u Domu učenika jako dobri.

Na današnjnoj proslavi slave Doma učenika prisustvovao je i predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja