nenad nesic dns.jpg

Predsjedništvo DNS-a donijelo je odluku da se raspuste svi odbori koji nisu postigli zadovoljavajući izborni rezultat, odnosno tri odsto na nivou svoje jedinice lokalne samouprave, kao i odbori koji nisu imali dovoljan angažman u izbornom procesu i imenuju povjerenici.

Kako je saopšteno iz ove stranke Predsjedništvo je konstatovalo da je DNS-u potrebna nova energija i prostor za nove članove.

"Neophodno je vratiti se komuniciranju sa građanima i afirmaciji pravih vrijednosti", saopšteno je iz ove stranke.

Razmatrajući analizu stanja u opštinskim i gradskim odborima, Predsjedništvo je konstatovalo da nisu ostvareni utvrđeni ciljevi, što se odrazilo na trenutno stanje u tim organizacijama i DNS-u kao cjelini.

Iz ove stranke dodaju da je Predsjedništvo konstatovalo da ova partija čvrsto opredijeljena za jačanje Srpske i njenih institucija u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu, te da u razgovorima sa SNSD-om usaglasi zajedničke politike na dobrobit građana Srpske i BiH.

Predsjedništvo je dalo ovlaštenja predsjedniku stranke Nenadu Nešćiću za dalje vođenje razgovora na usaglašavanju politika.

Izražena je i podrška Nešiću i drugim članovima delegacija koje su učestvovale na pregovorima sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem.