Prvi januar 2022 trebinje3.jpg

Ove godine vlada prava pomama za Trebinje za novogodišnje praznike. Iako je 1. decembar, popunjenost smještajnih kapaciteta je već 96 odsto i na platformi "Booking" trenutno je dostupno tek 15 slobodnih smještajnih objekata, od kojih su čak tri udaljena od grada više od sedam kilometara.

Trebinjski hotelijeri navode da su odavno popunili svoje smještajne kapacitete, a da preovladaju turisti iz Srbije. Kažu da su ove godine, mnogo ranije nego prethodnih godina, iznajmili sav raspoloživi smještaj.

"Vlada opšta pomama za Trebinjem za Novu godinu. Ranije bismo uglavnom bili popunjeni oko 20. decembra, a ove godine je to već bilo 20. novembra", navode u jednom trebinjskom hotelu.

Ističu i da su cijene korigovali oko 10 odsto u odnosu na raniju godinu.

"Povećali smo cijenu noćenja sa doručkom isključivo zbog dodatnih troškova koji su se u međuvremenu uvećali. To je bilo neophodno i to smo uradili još u oktobru", navode u ovom hotelu.

U Trebinju će novogodišnji program trajati dva dana i to 30 i 31. decembra. U petak 30. decembra u 21. 30 časova, nastupiće Boris Režak sa bendom, dok će Trebinjce i sve goste našeg grada u Novu 2023. godinu uvesti Peđa Jovanović. Koncert će biti priređen na Trgu slobode sa početkom u 22.00 časa.

Turistički radnici kažu i da za Trebinjem ove godine vlada veliko interesovanje zbog velikih koncerata popularnih muzičkih zvijezda u okolnim gradovima. Tako će za "najluđu" noć u Kotoru nastupiti Zdravko Čolić, u Budvi Konstrakta i Džiboni, a za reprizu Dino Merlin.

Petar Grašo uvešće građane Dubrovnika i goste ovog grada u Novu 2023. godinu, dok će u Mostaru nastupiti Željko Bebek.

"Biće veliki broj i onih koji će Novu 2023. godinu dočekati uz ove popularne muzičke zvijezde na crnogorskom i hrvatskom primorju, ali će većinu vremena provesti u Trebinju, gdje će biti i smješteni", navode turistički radnici.