IMG-f9f63e84c78a64a95cb90d7b5bf1144b-V-min.jpg

U Kulturnom centru otvorena je izložba slika akademskog slikara Nataše Jurošević, koja je student master studija u Banjaluci.

Ova mlada slikarka po prvi put se predstavila trebinjskoj publici sa 23 slike u tehnici ulje na platnu, nastale na trećoj i četvrtoj godini akademije, sa motivom šaka koje se protežu kroz njene formate.

Prema njeni riječima, inspiracija za motiv šaka je u njenoj dinamici i pokretljivosti, što ona izražava bojom kao najvažnijim sredstvom izražavanja.

"Na taj način su nastale kompozicije koje možemo vidjeti na izložbi, direktnim posmatranjem šaka u toku mog slikanja. Volim da kombinujem sekundarne boje, a ako njih ne kombinujem onda su to primarne, osnovne boje. Te dvije skupine najbolje su izražene na mojim slikama. Veoma je važno da svaki posmatrač ima svoju reakciju na sliku - da ne ostane ravnodušan", rekla je Juroševićeva.

Nataša Jurošević je do sada imala 11 samostalnih izložbi i nekoliko kolektivnih. Za sada je zadovoljna reakcijama publike na njene slike.

IMG-d330b8830606701b175ee8a45301ab76-V-min.jpg

"Uskoro završavam sa ovim opusom radova i krećem da radim na novim slikama. Nagrade za mene predstavljaju vjetar u leđa, motivaciju za dalji rad i to je potvrda da se trud uvijek isplati. Čast mi je da izlažem u Trebinju i zahvaljujem se Kulturnom centru koji mi je omogućio da izlažem u njihovom prostoru", istakla je Juroševićeva.