skupstina gacko.jpg

Da ne cvjetaju ruže u gatačkoj skupštinskoj većini vidjelo se i danas. Nije izglasan rebalans budžeta što bi moglo izazvati veće probleme, radnici koji platu primaju iz opštinske kase mogli bi ostati bez nje. Na mukama načelnik.

"Neće biti plata za određene opštinske strukture, javne ustanove, vatrogasnu jedinicu. Mi smo prije dva dana održali sastanak sa koalicionim partnerima gdje je bilo sve dogovoreno, imali smo usaglašen stav, međutim, preovladali su lični interesi", rekao je Ognjen Milinković, načelnik opštine Gacko.

Većina u gatačkoj skupštini je 11 ruku, danas su falile dvije, jedan odbornik SNSD-a nije došao, a odbornica DNS-a svoju nije digla.

Jovana Zelenović Kundaćina predložila je izmjene u rebalansu koje nisu prošle pa je zato kaže i oborila ovaj važan gatački dokument.

"Nisam bila za to da rebalans padne, bila sam za to da se usvoji ali uz određene korekcije koje se tiču egzistencije svakog pojedinca u Gacku", istakla je Jovana Zelenović Kundačina, odbornik DNS-a.

U čudu se našao i prvi gatački parlamentarac. Rajko Papović se nada da će razum preovladati.

"Nadam se da ćemo ipak trezveno razmišljati posebno kada je u pitanju pozicija, da ćemo na narednim zasjedanjima do kraja godine usvojiti i rebalans budžeta", kaže Rajko Papović, predsjednik SO Gacko.

O ratu gatačkih vlasti opozicija ne želi, željeli su pričati o novcu. Pljuštala su pitanja.

"Od načelnika i njegovih saradnika nisam dobila nijedan jedini odgovor. Smatram da je to neozbiljno, ako postavim pitanje kao opozicija imamo pravo da znamo gdje su potrošena sredstva", ističe Jelica Bjeković, odbornik SDS-a.

Akteri ove gatačke političke sage ranije su za ATV kazali da nije problem u skupštinskoj većini već u radu kabineta načelnika. Traže se smjene pojedinih čelnika u gatačkoj administraciji. Smjena će izgleda biti, nezvanično se saznaje da je Upravna inspekcija naložila razriješenje v.d. načenika za finansije.

Gačani pričaju da su se njihovi političari zavadili zbog ličnih interesa i velikih para.